Prosecco Spumante DOC Brut 11% 0.20L, Pizzolato
Art nr.
WIJ044
La Cantina Pizzolato Italië | Piave, Valdobbiadene, Treviso Er gingen al vijf generaties geschiedenis en traditie aan vooraf toen Settimo Pizzolato zich in 1981 bij zijn vader Gino voegde in wat toen een gemengd fruitteeltbedrijf was met 2,5 hectare wijngaarden. Settimo Pizzolato was niet alleen een
Omschrijving
La Cantina Pizzolato
Italië | Piave, Valdobbiadene, Treviso
Er gingen al vijf generaties geschiedenis en traditie aan vooraf toen Settimo Pizzolato zich in 1981 bij zijn vader Gino voegde in wat toen een gemengd fruitteeltbedrijf was met 2,5 hectare wijngaarden. Settimo Pizzolato was niet alleen een slimme en altijd betrouwbare zakenman, hij was ook een van de eerste wijnmakers in Italië die besloot tot een duurzaam, biologisch en nu veganistisch beheer van het wijnhuis. Vanaf 1987 bouwde hij de wijnmakerij geleidelijk om en liet deze al in 1991 certificeren. Zijn doel: wijnen produceren die voldoen aan de verwachtingen van een bijzonder gezondheidsbewuste consument en die gemaakt zijn van druiven die in een onbesmette omgeving zijn geteeld zonder gebruik van chemicaliën of dierlijke producten. In de jaren negentig groeide het eigen wijngaardareaal langzaam tot 7,5 ha, tegenwoordig is dat 95. Daarnaast worden in de ultramoderne, indrukwekkende nieuwe kelder de biologische druiven van 200 ha wijngaard verwerkt door collega-wijnboeren - voornamelijk tot Prosecco en Spumante voor de export naar Zweden, Duitsland en de VS.
Prosecco Spumante DOC Brut
In het begin is er een zachte persing en een traditionele witte vinificatie. In de volgende fase vindt de tweede gisting plaats in stalen tanks bij gecontroleerde temperatuur gedurende ten minste 30 dagen. In de neus een fijn aroma van rode en groene appels. In de mond even elegant als harmonieus en fruitig. Het decor is nobel en waardig op de bekende Pizzolato manier, een echte blikvanger.
Producent: La Cantina Pizzolato
Groeiregio: Prosecco
Druivensoort: Glera
Temperatuur: 6-8°C
Bewaartijd: nu + 1 jaar
Soort wijn: Mousserende wijn
Land: Italië
Smaak: brut
Veganistisch: ja
Past bij: Aperitief, veganistische sushi of sashimi
Wijn analyse
Zwavel vrij (mg/l)43
Totale zuurgraad (g/l) 5,2
Restsuiker (g/l)11,5
Totaal zwavel (mg/l)137
Aanwezige alcohol (vol%) 11,1
Italië | Piave, Valdobbiadene, Treviso
Er gingen al vijf generaties geschiedenis en traditie aan vooraf toen Settimo Pizzolato zich in 1981 bij zijn vader Gino voegde in wat toen een gemengd fruitteeltbedrijf was met 2,5 hectare wijngaarden. Settimo Pizzolato was niet alleen een slimme en altijd betrouwbare zakenman, hij was ook een van de eerste wijnmakers in Italië die besloot tot een duurzaam, biologisch en nu veganistisch beheer van het wijnhuis. Vanaf 1987 bouwde hij de wijnmakerij geleidelijk om en liet deze al in 1991 certificeren. Zijn doel: wijnen produceren die voldoen aan de verwachtingen van een bijzonder gezondheidsbewuste consument en die gemaakt zijn van druiven die in een onbesmette omgeving zijn geteeld zonder gebruik van chemicaliën of dierlijke producten. In de jaren negentig groeide het eigen wijngaardareaal langzaam tot 7,5 ha, tegenwoordig is dat 95. Daarnaast worden in de ultramoderne, indrukwekkende nieuwe kelder de biologische druiven van 200 ha wijngaard verwerkt door collega-wijnboeren - voornamelijk tot Prosecco en Spumante voor de export naar Zweden, Duitsland en de VS.
Prosecco Spumante DOC Brut
In het begin is er een zachte persing en een traditionele witte vinificatie. In de volgende fase vindt de tweede gisting plaats in stalen tanks bij gecontroleerde temperatuur gedurende ten minste 30 dagen. In de neus een fijn aroma van rode en groene appels. In de mond even elegant als harmonieus en fruitig. Het decor is nobel en waardig op de bekende Pizzolato manier, een echte blikvanger.
Producent: La Cantina Pizzolato
Groeiregio: Prosecco
Druivensoort: Glera
Temperatuur: 6-8°C
Bewaartijd: nu + 1 jaar
Soort wijn: Mousserende wijn
Land: Italië
Smaak: brut
Veganistisch: ja
Past bij: Aperitief, veganistische sushi of sashimi
Wijn analyse
Zwavel vrij (mg/l)43
Totale zuurgraad (g/l) 5,2
Restsuiker (g/l)11,5
Totaal zwavel (mg/l)137
Aanwezige alcohol (vol%) 11,1
Specificaties
ACCIJNS BELGIE PER FLES/STUK | € 0.5324 |
ACCIJNS NEDERLAND PER FLES | € 0.1767 |
GTIN | 8022836000223 |
Nieuw sinds | 10/11/2022 |
Certificatie | Biologisch |
Merk | Pizzolato |
Producent | Pizzolato |
Streek | Italië - Veneto |
Wijnkleur | wit |
Aanbevolen verkoopprijs | 6,95 |
VEGAN | Ja met cert./Oui avec cert. |
Beoordelingen (0)
Er zijn nog geen beoordelingen.