Geleersuiker (met appelpectine) 500g, Naturata

Art nr. NAT078
0 beoordelingen Schrijf een beoordeling
Naturata geleersuiker 2:1 gemaakt van rietsuiker en pure appelpectine, zonder conserveringsmiddelen, zonder citroenzuur. Voldoende voor 1 kg fruit. Bijzonderheden: Samen met myclimate compenseren we de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door de productie en het transport van dit product. Ontdek welk
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving
Naturata geleersuiker 2:1 gemaakt van rietsuiker en pure appelpectine, zonder conserveringsmiddelen, zonder citroenzuur. Voldoende voor 1 kg fruit.

Bijzonderheden:
Samen met myclimate compenseren we de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door de productie en het transport van dit product. Ontdek welk klimaatbeschermingsproject wordt gesteund op www.myclimate.org onder vermelding van het volgnummer 01-19-768135.

Er zitten alleen goede dingen in: Bij het kiezen van onze ingrediënten hechten we veel waarde aan de hoogste kwaliteit.

Hoogwaardige ingrediënten
: Ruwe rietsuiker*, geleermiddel: appelpectine.
*biologisch

Inhoud: Buisvormige zak, 500g
Verpakkingsmateriaal: PP
Bewaarvoorschriften: Trekt vocht aan.
Herkomst hoofdingrediënt: Argentinië, Brazilië.

Voedingswaarden & analyseresultaten met betrekking tot 100g
:
Energie 1.637 kJ / 385 kcal
Vet 0,0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0,0 g
Koolhydraten 95,5 g
waarvan suiker 95,5 g
Eiwit 0,0 g
Zout 0,00 g

Productie
Ruwe rietsuiker wordt verbouwd door biologische boeren in Zuid- en Midden-Amerika en Azië. De klimatologische omstandigheden in Zuid- en Midden-Amerika en Azië zijn optimaal voor de teelt van suikerriet. Omdat suikerriet direct na de oogst verwerkt moet worden, haalt Naturata de grondstof uit de regio waar een suikerfabriek staat die de betreffende soort suiker kan produceren. Na de oogst wordt het suikerriet bevrijd van de bladeren, geplet, meerdere malen geperst tussen eenvoudige walsen en vervolgens uitgeperst. De vezelige delen worden gefilterd. Na het schoonmaken wordt het suikerrietsap slechts ingedikt bij lage temperaturen en lichte onderdruk. Aan het sterk geconcentreerde diksap worden enkele kristallen van ongeraffineerde suiker toegevoegd zodat de suiker kristalliseert. Wanneer de suikerkristallen een bepaalde grootte hebben bereikt, worden ze gecentrifugeerd van de rest van het diksap, gedroogd, gezeefd en verpakt. Het melassegehalte is daardoor lager dan bij Sucanat hele rietsuiker. De kleinere kristallen en lichtere kleur in vergelijking met demerara zijn het gevolg van de langere verwerking. In Naturata geleersuiker wordt ruwe rietsuiker gemengd met pure appelpectine. Het bevat geen additieven.

Bereidingstips
Was en hak 1 kg afrijpend fruit fijn, meng met 500 g inmaaksuiker en breng al roerend aan de kook. Kook minstens 2 minuten onder voortdurend roeren. Voeg dan 100 ml citroensap toe en laat nog eens 2 minuten koken. Voor een geleertest leg je aan het einde van de kooktijd een eetlepel van de fruitbereiding op een koud bord en laat je het kort afkoelen. Als het mengsel niet stevig genoeg is, kook je nog 1-2 minuten verder. Als de bereiding stevig is, kan de kokendhete jam tot de rand in schone potten worden gevuld en goed worden vastgeschroefd. Zet ongeveer 5 minuten ondersteboven op het deksel en laat afkoelen.

Gelei van sap: gebruik 500 g inmaaksuiker voor 750 ml sap.

Tips:

  • Voor zure vruchten (bijv. aalbessen, kweeperen, kruisbessen) kan de toevoeging van citroensap worden verminderd.
  • Laat hardvlezige vruchten (bijv. abrikozen, kersen) gemengd met inmaaksuiker een nacht staan.
  • De kookpot moet groot genoeg zijn om voor de helft gevuld te zijn met de fruitbereiding.
  • Naturata geleersuiker gemaakt van rietsuiker en appelpectine is ideaal voor het maken van jam, marmelade en gelei.
Specificaties
AANTAL PER KARTON 8 st per karton
GTIN 4024297340751
Certificatie Biologisch
Merk Naturata
Aanbevolen verkoopprijs 4,45
Beoordelingen (0)
Er zijn nog geen beoordelingen.
    Laden
    Laden